Van hobbykok
Naar professioneel chef-kok
Over Marga
Marga Zwarthoed droomde als gepassioneerd hobby kok van een carrière als chef-kok. In 2011 hakte ze de knoop door en ze ruilde haar kantoorbaan in om deze langgekoesterde wens na te streven. Het grote doel was om ooit een eigen restaurant te hebben waar goed eten, gastvrijheid en sfeer hand in hand zouden gaan.
Leren van de besten
Met grote motivatie meldde Marga zich aan bij het Culinair Centrum Beverwijk (nu Culinaire Academie Nederland) voor een vijfjarige opleiding tot gespecialiseerd kok niveau 4. Autoriteiten zoals Betty Koster (schrijfster van vijf boeken over kaas), Robert Verweij (wijn-spijs) en Jeroen Goossens (één van de beste patissiers ter wereld) leerden haar de fijne kneepjes van het culinaire ambacht.
Koken is een kunst
Natuurlijk wil je al die kennis in de praktijk toepassen. Dit deed Marga tijdens- en na haar studie bij het wereldberoemde Hotel Spaander in Volendam. Haar kookkunsten vielen dermate in de smaak dat zij de kans kreeg over te stappen naar Hotel L’Europe in Amsterdam. Hard werken en steeds blijven bijleren betaalde zich uit met een plekje in de sterrenbrigade van Bord’eau**.
Mooi koken
Omdat niemand ooit uitgeleerd is, heeft Marga haar horizon vervolgens verbreed bij Brasserie van Baerle en Restaurant Bussia, een fine dining Italiaans restaurant in de negen straatjes te Amsterdam. Hier leerde Marga heel mooi Italiaans koken en werd ze souschef (keuken chef). Ze leidde dagelijks een team van zes mensen en was mede verantwoordelijk voor het verzinnen van de gerechten.
De klassiek Franse keuken
Tijdens haar periode bij Restaurant Bussia werd Marga gevraagd om sous chef te worden bij Restaurant Lastage*. Hier werd klassiek Frans gekookt waarbij ze weer terug ging naar de roots. Bij Lastage* heeft ze veel geleerd en heeft ze haar kans gegrepen om nog completer te worden als kok. Haar ster was nog steeds rijzende, totdat de corona crisis uitbrak en alles tot stilstand kwam.
Pop-up restaurant
In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, startte Marga een pop-up restaurant in Broek in Waterland: Zwarthoed in het Broeker Huis. Wekelijks werd hier een wisselend driegangenmenu samengesteld. Het werd een instant hit. Zou die grote droom dan toch uit kunnen komen?
Een echt
Eigen restaurant
Marga besloot door te zetten en in hartje Monnickendam haar eigen Restaurant Zwarthoed te openen. Goed eten, gastvrijheid en gezelligheid zijn haar grootste troeven.
Bekijk het weekmenu‘’We willen dat onze gasten zich lekker op gemak voelen en een heerlijke avond hebben. Dat is uiteindelijk waar je het allemaal voor doet!‘’